A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

logo ifiA FEGY Ifjúsági Tagozat

Az Ifjúsági Tagozatot 2009-ben hozta létre a FEGY Polgárőrség, utánpótlás-nevelés céljából. Arra törekedtünk, hogy egy olyan, politikai- és ideológiai irányoktól független, szabad közösséget hozzunk létre a város fiatalsága számára, ahol megismerkedhetnek a polgárőri és katasztrófavédelmi feladatokkal, hasznos gyakorlati ismereteket gyűjthetnek számos témakörben a közbiztonságtól az elsősegély-nyújtáson át egészen a főzésig, vagy a szabályos közlekedésig. Fontos célunk az Egyesület tagságának folyamatos megújítása, ezért az Ifjúsági Tagozatban éveken keresztül aktív szerepet vállaló fiatalokat felnőtté válva szívesen látjuk a Polgárőrség soraiban (természetesen ez nem kötelező, mindenki maga dönti el, hogy felnőttként milyen irányban folytatja az életét).

Az Ifjúsági Tagozat létrehozásakor először saját tagtársaink gyermekeiből toboroztunk, de hamarosan teljesen nyitottá vált a tagság, bármely gyáli – 10-18 év közötti életkorú – fiatalt szívesen látunk foglalkozásainkon, rendezvényeinken. Az Ifjúsági Tagozat programjain számtalan érdekességgel ismerkedhetnek meg a fiatalok, a térkép-olvasástól a tűzvédelmi alapismereteken túl a KRESZ-szabályokig, de megismerhetik a polgárőrség munkáját, az elmúlt időszak eseményeit, az intézkedésre okot adó helyzeteket is. A programok egy része tanteremhez kötött, ezek a FEGY székhelyén zajlanak, de emellett számos terepen töltött foglalkozást is biztosítunk. A szakirányú foglalkozásokon több esetben meghívott szakértők bevonásával folyik az oktatás, így a jelen lévők első kézből szerezhetnek információkat, tehetik fel kérdéseiket.

Az Ifjúsági Tagozat rendszeres résztvevője a megyei katasztrófavédelmi versenyeknek, a versenyzők felkészítését a FEGY tagtásai biztosítják. Az elmúlt években számos szép eredményt, dobogós helyezést is begyűjtöttek fiataljaink.

Az Ifjúsági Tagozat hétvégente, általában szombaton tartja gyűléseit, a pontos kezdési időpont az aktuális  program függvényében változhat.