A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

12.02. Motoros és személygépkocsi ütközött a Kisfaludy utca és az Erdősor utca kereszteződésében. Kivonuló járőreink visszajelzése alapján két személy - egyikük egy gyermek - megsérült, őket a kiérkező mentők kórházba szállították. Polgárőreink a helyszín biztosításában, a terület lezárásában nyújtottak segítséget a mentés és a helyszínelés ideje alatt.

12.05. Felsőpakonyra vonultak tűzoltóink a hajnali órákban, ahol egy családi házban tűz keletkezett. Kiérkezésünkkor a tetőszerkezet már lángokban állt, tűzoltóink az időközben a helyszínre érkező fővárosi hivatásos egységekkel közösen a lángokat megfékezték. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az ingatlan lakhatatlanná vált. Balesethez vonultak polgárőreink a Jókai Mór utcába, ahol két személygépkocsi ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de az egyik résztvevővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ráadásul a helyszínről el akart hajtani, ezt tagtársaink megakadályozták. A rendőrség kiérkezése után derült ki, hogy a baleset okozója járművezetéstől eltiltás alatt, ittas állapotban okozott balesetet ezért előállításra került.

12.09. Lakossági jelzést kaptunk, hogy a Vecsési út folytatásában található körforgalomnál jelentős mennyiségű betonelem szóródott az útra egy ismeretlen járműből.  Járőrünk a helyszínen megállapította, hogy beton falazóelemek szóródtak szét az úton, mennyiségük miatt balesetveszélyt jelentenek, ezért haladéktalanul megkezdte az eltávolításukat. Az út megtisztításában egy teherautó vezetője nyújtott segítséget, aki látva tagtársunk tevékenységét megállt segíteni.

12.10. Lakossági segítségkérésre vonult járőrünk a gyáli vasútállomásra, ahol a bejelentő szerint egy férfi feküdt az árokban. Járőrünk a személyt felismerte és értesítette hozzátartozóit, akik a helyszínre érkeztek és otthonába vitték. Fontos, hogy közterületen fekvő, magatehetetlen személyt sose hagyjunk sorsára, minden esetben hívjunk segítséget, mert a hideg időben a kihűlés rövid idő alatt tragédiát okozhat.

Összeállította: Kelecsényi Gábor