12.03. Kéménytűz miatt érkezett riasztás a Stromfeld utcából. Tűzoltóink a helyszínre érkezve megkezdték a tűz felszámolását, amelyet az időközben kiérkező fővárosi egységekkel közösen fezejtek be. Szerencsére személyi sérülés nem történt és a ház sem vált lakhatatlanná.

12.08. A kora esti órákban érkezett segítségkérés az egyik dohányboltól, ahol egy ittas férfi agresszívan viselkedik. Kiérkező járőreink és a rendőrök a dühöngő, ittas egyént lecsillapították és otthonába - egy munkásszállóra - irányították. Nem sokkal később néhány utcával távolabbról érkezett lakossági segítségkérés, mert egy ittas egyén a postaládákat rongálja. Járőreink megállapították, hogy az elkövető azonos a korábbi rendbontás elkövetőjével, azonban ekkor már több, feltételezhetően esésből származó sérülés is látszott rajta. A mentők ezt követően kórházba szállították az illetőt.

12.09. Lakossági jelzés érkezett, mert a Brassói utcában egy magatehetetlen ember fekszik az utcán. Járőreink megállapították, hogy az egyén erős alkoholos befolyás alatt áll. Mivel az utcán fekve ruházata teljesen elázott és ki volt hűlve, mentőt hívtak hozzá, ami kórházba szállította. Teljesen hasonló eset történt három nap múlva a Széchenyi utcában, az ittas férfit annál az esetnél is a mentők szállították el, miután járőreink nem tudták magához téríteni. Kicsivel szerencsésebb volt az a férfi, akihez újabb két nap múlva a Deák Ferenc utcába hívták járőrünket. Őt - bár szintén erősen ittas volt - sikerült magához téríteni, így saját lábán távozott otthonába, további segítségnyújtásra nem volt szükség. Fontos, hogy a téli, hideg időben az utcán fekvő embereket senki se hagyja magára segítség hívása nélkül, mert a kihűlés hamar tragédiához vezethet.

12.15. Hajnalban érkezett bejelentés, hogy a Kőrösi úton egy autó megcsúszott és letért az útról. Az autó az útról lesodródva egy betongerendára rácsúszott, emiatt a motorja sérült és fenn is akadt a betontömbön. Járőreink segítettek az autót a beton akadályról leemelni, így tuladjonosa már el tudta vontatni, daruzásra nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

12.19. Az esti órákban rövid időn belül két baleset is történt: a Bajcsy-Zsilinszky utcában és a József Attila utcában egy-egy autó egyaránt oszlopnak ütközött, az utóbbi balesetnél személyi sérülés is történt. Járőreink a helyszín biztosításában, tűzoltóink a sérült járművek áramtalanításában nyújtottak segítséget.

12.24. Egy lakóház gyulladt ki a Szélső utcában a délutáni órákban. Tűzoltóink megkezdték az égő tetőszerkezet oltását, amelyet végül a kiérkező fővárosi hivatásos egységekkel közösen fejeztek be.

Összeállítotte: Kelecsényi Gábor