02.03. Az éjszaka közepén történt gyalogos-gázolás a Kőrösi úton, a városból Felsőpakony felé kivezető szakaszon. A sérült ellátása és a helyszínelés ideje alatt teljes útzárat biztosítottak polgárőreink a helyszínen. A gyalogos életét a gondos ellátás ellenére sem sikerült megmenteni, a helyszínen elhunyt.

02.07. Két személygépkocsi ütközött a Tulipán utca és a Pesti út kereszteződésénél a reggeli órákban. Személyi sérülés szerencsére nem történt, járőreink a forgalom irányításában nyújtottak segítséget a sérült járművek eltávolításáig.

02.09. A Vecsési útról érkezett lakossági segítségkérés egy földön fekvő öntudatlan ember miatt. Járőreink a helyszínen egy erősen ittas állapotú férfit találtak, aki részegsége miatt nem tudott lábra állni. Mivel önerejéből nem tudott otthonába távozni, a mentőszolgálat szállította el a kijózanítóba. Nagyon fontos, hogy földön fekvő, magatehetetlen személyt sose hagyjunk magára, hiszen akár beteg, sérült is lehet, a téli időszakban pedig a kihűlés már rövid idő alatt is tragédiához vezethet.

02.11. A viharos szél egy fenyőfát a magasfeszültségű vezetékre döntött a Bocskai utcában, a kora esti órákban. A fa eltávolításához az áramot ki kellett kapcsolni az érintett szakaszon, ez jelentős területen okozott áramkimaradást a városban. Tűzoltóink a fa eltávolításában segédkeztek a fővárosi hivatásos tűzoltóknak, polgárőreink a helyszín biztosításában, a munkaterület lezárásában vettek részt.

02.18. Lakossági segítségkérés érkezett a Bartók Béla utcából, ahol az egyik ingatlanon nagy mennyiségű szemetet égettek az udvaron, jelentős füstöt okozva a környéken. Járőrünk a tűz gyújtóját tájékoztatta, hogy Gyál területén mindennemű hulladék égetése egész évben tilos, majd felszólította a tűz eloltására.

02.26. Egy idősgondozó kért segítséget, mert az egyik ápolása alatt álló személy elesett és nem bír felállni. Helyszínre érkező járőreink segítettek az idős néni ellátásában. Mivel a nap folyamán már több esetben is elesett, mentőt hívtak a további ellátása érdekében.

02.29. Az M5-ös autópálya gyáli lehajtójánál történt balesethez riasztották tűzoltóinkat. Egy személygépkocsi ütközött a szalagkorlátnak, aminek következtében az árokba borult, vezetője beszorult. Tűzoltóink a sérültet a járműből kiszabadították, a mentőszolgálatnak ápolásra átadták, a járművet pedig áramtalanították. Az összetört jármű kiemelését a fővárosi hivatásos katasztrófavédelmi egységekkel közösen végezték.

Összeállította: Kelecsényi Gábor