A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

02.05. Balesethez vonultak tűzoltóink és polgárőreink a Szent István utcába, ahol a Csontos József utcai kereszteződésben történt baleset, 3 autó ütközött öszsze. A balesetnél személyi sérülés is történt. Tűzoltóink a sérült járművek áramtalanításában és a baleset sérültjének ellátásában nyújtottak segítséget, polgárőreink a környező utcák lezárását biztosították a mentés és a helyszínelés ideje alatt.

02.08. A rendőrség kérte szolgálatunk segítségét, mert Gyál-felső vasútállomásnál rablás történt, egy férfi megtámadott egy időseb hölgyet, akinek értékeit elvette. Az elkövetőről kamerafelvétel készült, amelyet a közterület-felügyelők haladéktalanul kielemeztek, így ruházata beazonosítható lett, ez alapján meg lehetett kezdeni a keresését. Járőreink nagy erővel kezdték meg az elkövető felkutatását, ami eredményes is volt: az Ady Endre utcai iskola parkolójában felfigyeltek egy férfire, akire illett a személyleírás. A feltételezett tettest ezért visszatartották a rendőrség kiérkezéséig és további intézkedésre átadták. Ez az eset is bizonyítja, hogy milyen hasznosak a városban elhelyezett térfigyelő kamerák. A tettes felkutatása és elfogása remek példa arra, milyen jól működik együtt Gyálon a polgárőrség, a közterületfelügyelet és a rendőrség.

02.17. Vonattal ütközött egy személygépkocsi a Kisfaludy utcai átjáróban. Az autót a vonat több méteren át tolta a vasúti pályán, kiemeléséhez emelődaru bevetésére volt szükség, a mentés így több órán át elhúzódott. A jármű vezetője szerencsére csak könnyebben sérült. Tűzoltóink a jármű áramtalanításában segédkeztek, polgárőreink a mentés ideje alatt a helyszín biztosításában és a környező utcák lezárásában. Még be sem fejeződött a mentés, amikor újabb balesetről érkezett jelzés, ezúttal az Erdősor utca és Bem József utca sarkán ütközött össze két személygépkocsi, ehhez az esethez is vonultak járőreink. Összeállította: Kelecsényi Gábor