A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

06.01. Járőreink balesethez vonultak a Gyál felső vasúti megállóhelyhez, ahol egy gépkocsi a Kőrösi úton található fénysorompónak ütközött. Az ittasnak tűnő elkövető a helyszínről távozni próbált, ezért polgárőreink rendőri segítséget kértek a helyszínre és az elkövetőt visszatartották. A baleset olyan erejű volt, hogy a fénysorompót a gépkocsi kidöntötte, így a biztosító berendezés órákon át nem üzemelt.

06.02. Személyi sérüléses baleset történt a Kőrösi út és a Bem József utca kereszteződésében. Kiérkező járőreink egy felsőpakonyi polgárőr kollégával együtt a helyszín biztosításában, a közút zárásában nyújtottak segítséget a helyszínelés befejeződéséig.

06.05. Felsőpakonyra vonultak tűzoltóink, ahol egy erdős területen, mintegy három hektáron gyulladt meg az erdő aljnövényzete. Tűzoltóink a fővárosi hivatásos egységekkel közösen a tüzet kézi szerszámokkal körülhatárolták és a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem keletkezett az eset kapcsán.

06.11. Egy kerékpárost gázolt el egy autó a Kőrösi út és a Kisfaludy utca kereszteződésénél. Járőreink a sérültet elsősegélyben részesítették és a forgalom korlátozásában, elterelésében nyújtottak segítséget. A kerékpárost a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

06.13. A Katasztrófavédelem riasztotta tűzoltóinkat Felsőpakonyba, ahol egy ipari létesítménynél veszélyes anyag szivárgást tapasztaltak, amely a levegővel érintkezve narancssárga felhőt hoz létre. Tűzoltóink nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol a Katasztrófavédelem munkatársaival, vegyvédelmi felszerelésben kezdték meg a káreset felszámolását. A kármentesítés alatt, a helyszín köré vont védőgyűrű biztosításában további polgárőrünk nyújtott segítséget a Felsőpakonyi Polgárőrségnek.

06.20. Egy gépjármű utánfutó részén gyulladtak ki szalmabálák a Kőrösi út városhatár utáni szakaszán. Tűzoltóink jelzése szerint az utánfutón 10 körbála égett teljes terjedelmében, az utánfutót a vontató gépjárműről leválasztották, majd az oltást megkezdték. A helyszínre még két fővárosi hivatásos tűzoltóegység érkezett, a lángok megfékezése így is mintegy másfél órát vett igénybe. Az éjszakai órákban újabb riasztás érkezett, mert az eloltott bálák egy része újragyulladt, a kisebb területen keletkezett izzást, parázslást tűzoltóink eloltották.

Összeállította: Kelecsényi Gábor