A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

05.03. A Bocskai utcából érkezett lakossági segítségkérés, mert a bejelentő szomszédjából erős füst terjeng. A kiérkező járőrünk megállapította, hogy a helyszínen egy lakó a kertjében nagy mennyiségű hulladékot égetett hordóban, ezért felszólította a súlyosan környezetkárosító tevékenység azonnali abbahagyására. Fontos tudni, hogy Gyál város területén a hulladék égetése az év minden szakaszában szigorúan tiltott tevékenység.

05.08. A Katasztrófavédelemtől érkezett riasztás, a Gorcsev Iván utcában kigyulladt egy személygépkocsi. Tűzoltóink porral oltó segítségével a jármű motorterében keletkezett lángokat lefolytották, majd megkezdték a jármű hűtését, az oltást a kiérkező hivatásos egységek fejezték be. Személyi sérülés nem történt.

05.18. A Déryné udvarból érkezett segítségkérés, mert négy ittas egyén a helyszínen randalírozik. Összesen 12 tagtárFEGY-napló sunk vonult a helyszínre, ahol a hangadókat visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A hatósági intézkedést követően a társaság elhagyta a helyszínt, de mintegy fél óra múlva ismét megjelentek és folytatták a rendbontást. Tagtársaink ismét elszigetelték a randalírozókat, majd újabb rendőrségi intézkedésre átadták, ezúttal már feljelentés is történt az eset kapcsán.

05.19. Eltűnt személy felkutatására érkezett rendőrségi segítségkérés. Tagtársaink 15 fővel kezdték meg a keresést, amely eredményes volt, a személyt egy órás keresés után épségben találták meg járőreink. Hasonló eset törént 22-én, amikor egy fiatal lány öngyilkossági szándékkal megsebesítette magát, majd elszökött otthonából. A keresésbe 12 tagtársunk kapcsolódott be, az elszökött személy ebben az esetben saját maga tért vissza otthonába, ahol tagtársaink elsősegélyben részesítették a mentőszolgálat kiérkezéséig.

Összeállította: Kelecsényi Gábor