A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

FEGY naplójából 2021.03

03.02. Lakástűzhöz riasztották tűzoltóinkat a Kacsóh Pongrác utcába. A helyszínre érve derült ki, hogy a bejelentés téves: a helyszínen nagy mennyiségű szemetet égettek, lakóházat nem értek el a lángok. Tűzoltóink még a fővárosi hivatásos egységek kiérkezése előtt eloltották a lángokat, személyi sérülés nem keletkezett. Az éjszakai órákban újabb tűzesethez kellett vonulniuk tűzoltóinknak: Felsőpakonyon egy kéménytűz oltásában kellett segítséget biztosítani.

03.08. Családi ház pincéjében keletkezett tűz a Juhász Gyula utcában. A helyszínen 10 fő tűzoltónk segédkezett a lángok megfékezésében, míg polgárőreink a helyszín lezárásában nyújtottak segítséget.

03.10. Az esti órákban tűzesethez riasztották kollégáinkat. A helyszínre érkező tűzoltóink megállapították, hogy FEGY-napló egy személygépkocsi és a köré összehordott hulladék ég, a lángok átterjedtek a környező növényekre is. A helyszínen lévő szemtanúk elmondása szerint gyújtogatás történt, ezért polgárőreink megkezdték az elkövetők felkutatását. Néhány sarokkal távolabb meg is találták a feltételezett tetteseket, akiket a rendőrhatóság kiérkezéséig a helyszínen visszatartottak és további intézkedésre átadtak.

03.18. Az M0-ás autóút és Gyál közötti területen, a nádasban keletkezett tűzhöz riasztották tűzoltóinkat. Vonulás közben mind a saját tűzoltóink járműve, mind a kiérkező fővárosi tűzoltók járműve elakadt a felázott talajon, ezért a járműveket hátrahagyva kézi szerszámokkal kellett az oltást megoldani. Az elakadt járművek kiszabadításában egy munkagép nyújtott segítséget.

Összeállította: Kelecsényi Gábor