FEGY naplójából 2021.01

01.05. Lakossági bejelentésre vonultak járőreink egy lakóingatlanhoz, ahol a szomszédok elmondása szerint a bent lakó idős hölgy napok óta nem látható, de a ház ajtaja nyitva van. Kiérkező járőreinknek sem sikerült felvenni a kapcsolatot a bentlakóval, ezért rendőrt hívtak és közösen behatoltak az ingatlanba. A házban megtalálták a zavartul viselkedő, de szerencsére sérülés jeleit nem mutató lakót, akit a mentők megfigyelésre kórházba szállítottak.

01.06. A Katasztrófavédelem riasztotta tűzoltóinkat a Széchenyi István utcába, ahol egy gépjármű kigyulladt. Tíz fő tűzoltónk vonult a helyszínre, ahol a tűz már egy másik személygépkocsira is átterjedt és lakóingatlant is veszélyeztetett, ezért haladéktalanul megkezdték az oltást, továbbá biztonságba helyezték az ingatlan lakóit. Személyi sérülés nem keletkezett a tűzeset során.

01.08. Az éjszakai órákban vonultak járőreink és tűzoltóink a Virág utcába, ahol egy lakóingatlan tetőszerkezete lángra kapott. Tűzoltóink a fővárosi hivatásos egységekkel közösen megfékezték a tűz terjedését és eloltották a lángokat. Emberéletben a tűz nem okozott kárt.

01.29. Felelőtlen száguldozás vezetett balesethez a késő esti órákban a Rákóczi Fernc utca és a Bercsényi utca kereszteződésénél, ahol két személygépkocsi ütközött. A balesetben személyi sérülés is történt, járőreink a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget. Az éjszaka folyamán a XVIII. kerületi polgárőröktől érkezett segítségkérés, mert egy rendőri intézkedés elől menekülő személy autójával Gyál felé vette az irányt. Járőreink a Deák Ferenc utcában a gépjárművet megtalálták és vezetőjét a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartották.

Összeállította: Kelecsényi Gábor