FEGY naplójából 2020.06

06.03. Lakossági jelzés nyomán vonult járőrünk a Vecsési útra, ahol egy üzlethez tartozó parkolóban zaklatták zugárusok a vásárlókat. Járőrünk felszólítására a saját portékájukat aggresszívan ajánlgató személyek felhagytak tevékenységükkel és elhagyták a város területét.

06.13. Lakossági segítségkérés érkezett a Görgey Artúr utcából, ahol a bejelentő elmondása szerint a hozzátartozóját a szomszéd bántalmazta. Kiérkező járőreink a támadás következtében súlyos fejsérüléseket szerzett hölgyhöz azonnal mentőt, valamint rendőrt kértek, a sérültet kórházba kellett szállítani. Ezt követően a rendőrök a járőrünkkel együttműködve a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőt.

06.14. Rövid időn belül két fakidőlés miatti riasztás is érkezett a központunkba. Tűzoltóink az egyik helyszínen önállóan végezték a kárelhárítást, a másik helyszínen az ELMŰ jelenlétére is szükség volt, mert a fa egy villanyvezetékre dőlt. Nem sokkal később egy balesethez vonultak tűzoltóink, a Vecsési úton egy személyautó vezetője elveszítette uralmát a járműve felett és egy parkoló gépkocsinak ütközött. A balesetnél személyi sérülés is történt.

06.26. A BKK forgalomirányító központjából érkezett segítségkérés, mert a Tulipán utca és a Pesti út kereszteződésénél egy gépkocsi villanyoszlopnak ütközött, amely kitört és forgalmi akadályt képez. Járőreink elsősegély-nyújtásban, illetve a sérült gépjármű áramtalanításában nyújtottak segítséget, majd a közúti forgalom elterelését biztosították a műszaki mentés időtartama alatt. A sérült személyt a mentők kórházba szállították, az összetört villanyoszlop cseréje miatt több órán keresztül kellett a járműforgalmat korlátozni.

Összeállította: Kelecsényi Gábor