A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

10.07. Bejelentést kaptunk, hogy a Kőrösi úton egy magatehetetlen személy fekszik. Járőreink a helyszínen megtalálták az erősen ittas férfit, akit sikerült felkelteni. Mivel látható sérülése nem volt és segítséget nem kért, kissé bizonytalanul, de saját lábán távozott otthonába. A hónap során összesen négy hasonló esethez kellett polgárőreinknek kivonulniuk. Az időjárás hidegre fordulásával egyre fontosabb, hogy az utcán fekvő, magatehetelen személyt senki se hagyjon magára segítség hívása nélkül, mert a kihűlés hamar tragédiához vezethet.

10.11. A Szent István utcából érkezett segítségkérés baleset miatt, amelyben gyermekek is érintettek. Járőreink visszajelzése szeint az Árpád utca kereszteződésénél ütköztek gépjárművek, a balesetben gyermekek nem sérültek, de az egyik jármű vezetője fejsérülést szenvedett. Polgárőreink az elsősegélynyújtásban, valamint a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget.

10.12. Az éjszaka közepén érkezett segítségkérés, a bejelentő hölgy elmondása szerint a férje rá akarja törni az ajtót. Járőrünk a helyszínen megpróbálta az indulatokat lecsillapítani, de az erősen ittas személlyel nem sikerült érdemben kommunikálnia, ezért rendőri segítséget kért a helyszínre, majd a kiérkező rendőröknek a helyszínt átadta.

10.28. Lakossági segítségkérés érkezett, a bejelentő elmondása szerint egy fiatalember az utcán sétálva gyanúsan figyeli az ingatlanokat. Helyszínre siető polgárőreink a fiatalembert a helyszín közelében megtalálták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották, majd további intézkedésre a hatóságnak átadták.

Összeállította: Kelecsényi Gábor