A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

09.06. Késő este érkezett bejelentés a gyáli uszoda parkolójában törént balesetről. A helyszínre érkező járőreink visszajelzése szerint egy személygépkocsi olyan sebességgel hajtott be a parkolóba, hogy az ott található egyik közvilágítási oszlopot kidöntötte, a jármű is jelentősen összetört. A balesetben személyi sérülés nem törént, de a kidőlt lámpa áramtalanításáig a helyszín biztosítására volt szükség.

09.08. Balesethez vonultak tűzoltóink az M0-ás autóút 32-es kilométerszelvényéhez, ahol egy személyautó kamionnak ütközött, több személy beszorult. A mentés során két feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült a járműbe szorult személyeket kiszabadítani, mindkét sérültet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A sérültek kiszabadításán túl a kármentesítésben is segítséget nyújtottak tűzoltóink.

09.10. A Katasztrófavédelem riasztására vonultak tűzoltóink és polgárőreink Felsőpakony területére, ahol egy teherautó gázcsonknak ütközött. A helyszín biztosítása során mint egy 100 méteres sugarú körben a lakosság kitelepítésére volt szükség, összesen 23 főnek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát a gázömlés megszüntetésének idejére. A veszély elhárítása után azonnal továbbvonultak az egységeink egy másik felsőpakonyi kárhelyre, ahol személyi sérüléses balesetnél kellett segítséget nyújtani. A sérültek ellátása után, a helyszínről Gyálra hazavonulás közben újabb baleset miatt érkezett riasztás, ezúttal a Kőrösi úton ütközött két személyautó, személyi sérülés is történt. A járművek áramtalanításában, a helyszín biztosításában és a forgalom irányításában nyújtottak segítséget tagtársaink.

09.18. Egyesületünk ezen a napon tartotta jubileumi közgyűlését fennállásának 30. évfordulójára, de még ez a jeles nap sem telhetett esemény nélkül. 21 óra után a Kőrösi útra vonultak jelentős létszámmal tagtársaink, ahol egy személygépkocsi vezetője elvesztette uralmát a járműve fölött és az útról lesodródva az árokba csapódott. A saját bevallása szerint is ittas sérült ellátása, a műszaki mentés és a helyszínelés félpályás útlezárás mellett zajlott, a jármű vezetőjét kórházba szállították.

Összeállította: Kelecsényi Gábor