01.09. Éjszaka érkezett riasztás az Ady Endre utcából, ahol egy ház melléképülete gyulladt ki. Az elsőként a helyszínre érkező polgárőreink porral oltók segítségével próbálták a tűz továbbterjedését megakadályozni, majd tűzoltóink a fővárosi hivatásos egységekkel kiegészülve végezték a lángok eloltását. Az égő épületben két gázpalack is felrobbant, személyi sérülés azonban szerencsére nem keletkezett.

01.12. Az éjszaka közepén érkezett bejelentés, hogy a Kőrösi úton egy személy az úton fekszik. Kiérkező járőrünk megállapította, hogy egy erősen ittas pár verekedett össze, ennek következtében került egyikük a földre. Polgárőrünk a kedélyeket lecsillapította, ezután az ittas személyek otthonukba távoztak, rendőri intézkedésre nem került sor.

01.12. Járőröző polgárőreink észlelték, hogy Vecsés és Gyál között a határban erős füst látható. Kivonuló tűzoltóink jelzése szerint mintegy 6000 négyzetméteren avar és gaz égett, amelyet a kiérkező fővárosi egységgel közösen eloltottak.

01.13. Lakossági segítségkérés érkezett egy kismamától, aki kizárta magát saját lakásából, miközben egy éves gyermeke a lakásban rekedt. Járőreink a helyszínre érkezve a nyílászárók roncsolása nélkül megoldották a bejutást az ingatlanba. A gyermeknek semmilyen bántódása nem esett.

01.25. Lakossági jelzés érkezett, hogy a Gyál-felső vasúti megállóhelynél két személy összeverekedett. Járőreink a helyszínen a két személyt megtalálták, akik kövekkel, botokkal, majd egy helyéről letört tájékoztató tábla oszlopával próbáltak egymáson revansot venni. A garázda személyeket a rendőrség helyszínre érkezéséig visszatartották, majd további intézkedésre átadták. Utólag derült ki, hogy egyikük ellen több elfogatóparancs is érvényben volt.

01.29. Lakossági segítségkérés érkezett az Ady Endre utcából, a bejelentő elmondása szerint Posta parkolójában illegális árusok több arra járót is erőszakkal próbáltak rábírni arra, hogy a náluk lévő árut (zoknikat) megvásárolják. A járőrünk kiérkezésekor az elkövetők a helyszínről elfutottak. Tettlegességre végül nem került sor. Mindenképpen javasoljuk, hogy hasonló inzultus esetén a rendőrségen is tegyenek bejelentést a sértettek, ez nagyban megkönnyítheti az elkövetők felelősségre vonását.

Összeállította: Kelecsényi Gábor