FEGY naplójából 2020.09

08.04. Tűzhöz riasztották tagtársainkat a Zrínyi Miklós utcába, ahol egy családi ház pincerésze teljes terjedelmében égett. Tűzoltóink az ingatlan árammentesítése után megkezdték a tűz oltását. A munkálatok során, a hivatásos egységekkel közösen az épületből több gázpalackot hoztak ki. A polgárőreink a környező lakóházak - robbanásveszély miatti - kiürítésében nyújtottak segítséget. Személyi sérülés nem történt az eset során, a tűz további épületekre nem terjedt át.

08.07. A Brassói utcából érkezett lakossági bejelentés, hogy egy személygépkocsi az ELMŰ-oszlopnak ütközött, azt kidöntötte, majd az autó a helyszínről távozott. Járőreink a szemtanúk elmondása alapján, a környéket átvizsgálva egy közeli utcában megtalálták az összetört járművet. A rendszám alapján a jármű tulajdonosa is hamar megkerült, őt a rendőrség eljárás alá vonta.

08.07. Egy idősgondozó kért segítséget, mert nem tudott bejutni az egyik ingatlanba, ahol egy idős lakó elesett. Járőreink a bejárati ajtó felfeszítésével a bejutást biztosították, az idős, fején megsérült hölgyet a mentők kórházba szállították. Tagtársaink ezt követően a bejárati ajtót helyreállították, ismét zárhatóvá tették.

08.11. A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt 3 helyről kaptunk segítségkérést. Két helyszínen a pincét öntötte el a víz, tagtársainknak szivattyúval kellett beavatkozniuk, a harmadik helyszínen a kertben állt mintegy 40 cm magasan a csapadékvíz. Nem sokkal később a Bocskai utcában egy leszakadt, veszélyes faág eltávolítását kellett megoldaniuk tűzoltóinknak.

Összeállította: Kelecsényi Gábor