A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

FEGY naplójából 2019. 05

05.08. Az új temetőből érkezett segítségkérés, ahol egy hölgy táskáját próbálta valaki eltulajdonítani. A kiérkező járőreink a helyszínen az elkövetőt azonosították és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották, majd a hatóság részére további intézkedésre átadták.

05.10. Baleset történt a Rákóczi Ferenc utca és a Damjanich utca kereszteződésében, az egyik jármű az oldalára borult. A kiérkező járőreink és tűzoltóink a helyszín biztosításában és a felborult jármű talpra állításában nyújtottak segítséget. A balesetben 1 fő könnyebben megsérült.

05.14. Egy szociális gondozó kért segítséget a Mátyás király utcából, ahol idős gondozottja a lakásában elesett és önerejéből nem tud felkelni. Járőreink segítségével az idős személyt felállították majd ágyába fektették. Sérülés szerencsére nem történt, így további intézkedésre nem volt szükség.

05.20. A Széchenyi utcából érkezett segítségkérés, amely szerint valaki az egyik lakóingatlan kapuját rángatja. Mire járőreink e helyszínre értek, az illető már a kerítés melletti árokban aludt. Az erősen ittas állapotú férfit polgárőreink felébresztették és otthona felé indították.

05.21. Két balesethez is vonulni kellett tagtársainknak: délelőtt a Széchenyi István utca és a Vecsési út kereszteződésében történt személyi sérüléses baleset, délután pedig a Pesti út és a Mátyás király utca kereszteződésében ütköztek személygépjárművek. Járőreink a forgalom terelésében, a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget.

05.29. A Babits Mihály utcából érkezett lakossági segítségkérés, mert egy ingatlan garázsába folyik be az utcán összegyűlt esővíz. Járőreink a garázs megóvása érdekében segítettek homokból védősáncot építeni, ezzel a garázst ideiglenesen megvédeni a víztől.

05.30. A Katasztrófavédelem riasztotta tűzoltóinkat a Patak utcába, ahol egy ingatlan parkolójában kb. fél méteres víz gyűlt össze. Tagtársaink szivattyúzással távolították el az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékot. Ugyanezen a napon a Kis szélső utcában is szükség volt szivattyúzásra, ott egy magáningatlan területén kellett segítséget nyújtani.

05.31. A BKK fődiszpécsere kérte polgárőreink segítségét, mert az egyik, fővárosból Gyálra tartó autóbuszon egy agresszív utas fenyegette a járművezetőt, illetve az utastársakat. Polgárőreink a buszt bevárták és az agresszívan viselkedő, ittas férfit a buszról eltávolították. Utóbb elnézést kért cselekedetéért, később azonban tovább folytatta az italozást valahol, mert az esti órákban a Pesti úton kezdett őrjöngeni. Innen már a mentőszolgálatnak kellett a detoxikálóba elszállítania.

Öszeállította: Kelecsényi Gábor