FEGY naplójából 2020.11

11.01. A Mindenszentek ünnepi forgalom biztosítása érdekében mindkét temetőben 3 fő felnőtt, továbbá 6 fő ifjúsági tagozatos polgárőr látott el helyszíni felügyeletet. A szolgálat ideje alatt rendbontás nem történt.

11.04. Kora délután érkezett jelzés a Dobó Katica utcából, hogy egy ember az utcán fekszik. Kiérkező járőrünk az erősen ittas férfit felkeltette és otthonába irányította. A hónap során összesen hét (!) hasonló esethez riasztották kollégáinkat. A bejelentéseknek és a gyors intézkedésnek köszönhetően a hideg időben akár életveszéllyel is járó esetek mindegyike szerencsésen végződött.

11.06. Hatósági segítségkérés érkezett Felsőpakonyról, ahol egy idős férfi a lakásában elesett és nem lehet az ingatlanba bejutni. Tűzoltóink 4 fővel vonultak a helyszínre, ahol az ajtó kinyitása után az idős személyt felsegítették, majd

11.20. Balesethez vonultak polgárőreink a Bem József utcába, ahol egy kerékpáros és egy személygépkocsi ütközött. A balesetben a kerékpár vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Járőreink a helyszín biztosításában és a forgalom terelésében nyújtottak segítséget.

11.21. Személygépkocsi és kamion balesetéhez vonultak tűzoltóink az M5-ös autópálya gyáli szakaszára. A balesetben többen megsérültek, illetve gépjárművükbe szorultak. A káreset felszámolását követően szinte azonnal újabb riasztásra kellett vonulni, mert Felsőpakonyon egy családi ház kazánházában tűz keletkezett. Egyesületünk 8 fő tűzoltóval és 2 tűzoltó-gépjárművel vonult a helyszínre és segédkezett a lángok megfékezésében. A tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni.

11.23. Autóbusz és személygépkocsi ütközött a Kőrösi út és Bem József utca kereszteződésében. Mivel jelentős forgalmi akadályt képeztek, a helyszínelés ideje alatt négy tagtársunk vett részt a közúti forgalom elterelésében.

11.28. Lakossági segítségkérés érkezett a Budai Nagy Antal utcából, ahol egy aggresszív férfi egy kerítést és egy gépjárművet is megrongált. A helyszínre érkező polgárőreink az erősen ittas elkövetőt megtalálták és további intézkedésre a Rendőrségnek átadták. Jelentős kár okozása miatt eljárás indult ellene.

Összeállította: Kelecsényi Gábor