A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

FEGY naplójából 2022.03

03.04.
Személyi sérüléses baleset történt a Széchenyi István utca - Ady Endre utca keresztedősénél, az egyik jármű az útról letérve a sportpálya kerítésének ütközött. Járőreink a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget, a helyszínről egy főt szállítottak kórházba sérülései miatt.

03.05.
Az előző napival azonos helyszínen, a Széchenyi István utca - Ady Endre utca kereszteződésénél történt baleset, az ütközéstől az útról lesodródó jármű ezúttal egy lakóház kerítésébe csapódott. Személyi sérülés szerencsére nem történt, tűzoltóink a sérült járművek áramtalanításában, míg polgárőreink a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a forgalom irányításában nyújtottak segítséget.

03.07.
A kora délutáni órákban járőrünk vette észre, hogy Vecsés irányából sűrű, fekete füst szállt fel, ezért felderítés céljából átment a szomszéd településre, ahol megállapította, hogy egy melléképületben keletkezett tűz, amely időközben már átterjedt a lakóépületre is. Tagtársunk az épület átamtalanítása után a rendelkezésére álló kerti slag segítségével igyekezett a lángok továbbterjedését megakadályozni, amíg a hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek.

03.15.
Jelentős károkozással járó baleset történt a késő esti órákban a Pesti úton, a Kacsóh Pongrác utcánál, ahol egy Budapest felől nagy sebességgel érkező gépkocsi vezetője elvesztette uralmát a járműve felett, az útról lesodródva több kisebb fát letarolt, majd egy villanyoszlopot tőből kitörve egy lakóház kerítését megrongálva, fejtetőre borult. A gépjármű vezetője - akinél az előzetes vizsgálat alapján felmerült az ittasság gyanúja - és utasa karcolásokkal megúszta az ámokfutást. A romok eltakarítása után a kitört villanyoszlop cseréje több órán keresztül tartott, polgárőreink az útszakasz lezárásában és a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget.

03.23.
Lakossági segítségkérésre vonultak járőreink a Balassa utcába, ahol a bejelentő elmondása szerint egy idős hölgy a háza udvarán elesett és nem kommunikál. Kiérkező járőreink a bezárt kertkapu felfeszítésével, de károkozás nélkül az ingatlan területére bejutottak és ott megtalálták a hölgyet, akihez azonnal orvosi segítséget hívtak.


Összeállította: Kelecsényi Gábor