A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

FEGY naplójából 2022.01

01.07. Lakossági bejelentésre vonult járőrünk a Károlyi Mihály utcába, ahol a bejelentő elmondása szerint nagy füst látható. Járőrünk a füst forrását megtalálta: egy lakóingatlan tulajdonosa égetett hulladékot a kertjében. Tekintettel arra, hogy a hulladék égetése Gyál város területén egész évben tiltott, polgárőrünk megkérte a tűz eloltására a tulajdonost, aki a környezetkárosító tevékenységet megszüntette.

01.12. Bejelentésre vonult járőrünk a Széchenyi István utcába, ahol egy hajléktalan személy feküdt az út mellett. Miután a helyszínen tartózkodóktól sikerült információt szerezni a férfi szálláshelyéről, járőrtársunk elkísérte otthonába a személyt és átadta az ott tartózkodó ismerősének

01.13. Elektromos háztartási eszköz okozott tűzesetet a Brassói utcában. Tűzoltóink helyszínre érkezésekor a lánggal égés már megszűnt, de a ház füsttel telítődött, ezért megkezdték az ingatlan átszellőztetését és a további izzás megszüntetését. Személyi sérülés szerencsére nem történt és az ingatlan sem vált lakhatatlanná.

01.15. Balesethez vonultak járőreink a délutáni órákban a Bem József utca és a Kőrösi út kereszteződéséhez, ahol két személyautó ütközött és az okozó jármű a helyszínt elhagyta. Mivel a szemtanúk feljegyezték a jármű rendszámát, járőreink az esti járőrszolgálat során a járművet a baleset helyszínétől távol, egy mellékutcában megtalálták, így további intézkedés érdekében a Rendőrséget értesítették.

01.30. Viharos időjárás csapott le Gyálra, az egész nap tomboló szél városszerte komoly károkat okozott. Több helyen épületre, gépjárműre dőlt fa, vezetékek szakadtak le, tetőket bontott meg a szélvihar. Tűzoltóink, polgárőreink a nap folyamán összesen 26 helyszínen nyújtottak segítséget a veszélyhelyzet elhárításában és a károk felszámolásában.

Összeállította: Kelecsényi Gábor