12.06. Balesethez hívták segítségül tagtársainkat a Táncsics Mihály utca és Rákóczi Ferenc utca kereszteződéséhez, ahol gázolás történt. Járőreink a helyszín lezárásában, a forgalom elterelésében nyújtottak segítséget. A sérültet súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Hasonló baleset történt másnap, az esti órákban a Széchenyi István utcában, a helyszín biztosítását ezúttal is polgárőreink végezték.

12.09. A szénmonoxid-érzékelő adott jelzést a Pesti út egyik ingatlanában, a házban tartózkodók az épületet elhagyták. A helyszínre érkező tűzoltóink a fővárosi egységekkel közösen méréseket végeztek és az épületben veszélyes koncentrációt mértek, ezért a bekötött gázkészülékeket a hatóság lezárta. A jól működő érzékelőnek köszönhetően az eset emberéletet nem követelt.

12.11. A Mátyás király utcából érkezett bejelentés arra, hogy nagy füst tapasztalható a környéken. Járőrünk a környéket átvizsgálva megtalálta a füst okát: egy ingatlan területén hulladékot égettek, felszólításra a tüzet eloltották. Fontos tudni, hogy FEGY-napló a szemét égetése minden évszakban tiltott tevékenység, emellett a füstgázok súlyosan károsítják a környezetet és az emberi egészséget.

12.23. A Vecsési úton, egy gyalogátkelőhelynél történt gázolásos baleset a délutáni órákban. Kiérkező járőreink megkezdték a sérült újraélesztését és értesítették a mentőszolgálatot, emellett a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget. A sérültet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

12.31. Az éjszakai órákban érkezett lakossági segítségkérés egy utcán kóborló, nagy testű kutya miatt. Járőreink segítettek a vélhetően a tűzijátékoktól megijedt állat befogásában és azonosításában, majd megkísérelték a tulajdonos értesítését, aki azonban nem volt elérhető. Az állatot ezért ideiglenes megőrző helyre szállították. Fontos tudni, hogy minden állattartónak kötelessége gondoskodni arról, hogy az állata ne tudjon félelmében elszökni és törekednie kell az állat megnyugtatására.

Összeállította: Kelecsényi Gábor