A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

FEGY naplójából 2023.07

06.03. A város új parkjainak átadását követően 8 fő polgárőrünk és a FEGY Ifjúsági Tagozat 4 tagja vett részt a két helyszín biztosításában. Az egyik parkban egy tolvajt is fogtak járőreink, őt a rendőrség helyszínre érkezéséig visszatartották és intézkedésre átadták. További rendbontás a nap folyamán nem történt.

06.06. Egy élelmiszerboltból érkezett segítségkérés, amely szerint illegális árusok eltorlaszolták az üzlet bejáratát. A helyszínre érkező polgárőreink azt tapasztalták, hogy a bolt parkolójának sarkában árusítanak - engedéllyel - epret egy kisteherautóból, amely ugyan nincs útban senkinek, ám az eperért sorban állók megtöltik az egész parkolót és akadályozzák a szabad mozgást. A helyzet rendezése érdekében tagtársaink a sorban állók együttműködését kérve a teljes sort átfordították a szomszéd utca irányába, ezzel felszabadítva a parkolót. Ezt követően az árusítás végéig a helyszínen maradtak a további rendbontás elkerülése érdekében.

06.09. A Katasztrófavédelemtől érkezett riasztás, mert a Széchenyi utcában a nagy mennyiségű csapadéktól egy ingatlanban jelentős mennyiségű víz gyűlt össze. Tűzoltóink szivattyú segítségével megkezdték a káreset felszámolását, a vizet az ingatlanból kiszivattyúzták. Nem sokkal később egy lakástűzhöz vonultak tagtársaink a Kisfaludy utcába, ahol egy 40 négyzetméteres garázsban keletkezett tűz, amelyet sikeresen megfékeztek.

06.19. Szénmonoxid mérgezés gyanújához vonultak tűzoltóink és polgárőreink a Bajcsy-Zsilinszky utcába, ahol egy lakóházban a CO-jelző riasztott. Tagtársaink megkezdték az ingatlan átszellőztetését, a két lakót az ingatlanból kikísérték. Mivel a kiérkező tűzoltók műszerei még ezt követően is érzékelték a láthatatlan, szagtalan gáz jelenlétét a lakásban, a Gázművek intézkedésére is szükség volt, szerencsére azonban mérgezés ezúttal nem történt, a lakók nem panaszkodtak rosszullétre. Hasonló eset történt másnap az Erdősor utcában, ott is szénmonoxid került a lakás légterébe.

06.29. Lakossági segítségkérésre vonultak polgárőreink a Széchenyi utca végére, ahol a bejelentő elmondása szerint fiatalok napok óta nagy zajt csapva száguldoznak egy átalakított gépkocsival. A helyszínen ugyan nem sikerült megtalálni az okozó járművet, de a környékbeli utcákat figyelve mintegy másfél órával később, néhány utcával távolabb megtaláltak a rendszám nélküli, közúti közlekedésre nem alkalmas módon átalakított járművet és utasait, akiket a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartottak. A jármű nem rendelkezett érvényes műszaki engedéllyel.

Összeállította: Kelecsényi Gábor