A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

FEGY naplójából 2023.04

03.07.

Tűzesethez vonultak járőreink és tűzoltóink a Táncsics Mihály utcába, ahol egy lakóház melléképülete kigyulladt, a tetőszerkezet is lángra kapott. Tagtársaink a helyszínre érkezve haladéktalanul megkezdték a tűz oltását és még a fővárosi hivatásos egységek kiérkezése előtt a tüzet lokalizálták és megkezdték az oltást. Az eset kapcsán személyi sérülés nem törént és sikerült megakadályozni, hogy a tűz lakóépületeket veszélyeztessen.

03.11.

Fakidőléshez riasztották tűzoltóinkat a Munkácsy Mihály utcába. A kb. 8 méteres fa az udvaron rádőlt a gázórára, lombkoronája a magasfeszülségű vezetékeket és a közúti forgalmat is veszélyeztette. Tűzoltóink kézi erővel haladéktalanul megkezdték a veszélyhelyzet felszámolását és a fát láncfűrész segítségével felaprították.

03.15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi ünnepség helyszínének biztosításában FEGY-napló 8 fő polgárőrünk nyújtott segítséget. Az megemlékezés során Egyesületünk is elhelyezte koszorúját a hősök emlékművénél.

03.28.

Egyesületünk történetének legnagyobb tűzeseténél mérették meg magukat tűzolóink a város határában található hulladékfeldolgozó üzem területén, ahol több ezer köbméternyi tárolt anyag kapott lángra. Az oltási munkálatokban a FEGY mellett további 12 önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, további a főváros összes hivatásos tűzoltóságának állománya vett részt. A kedden kora délután felcsapó lángok oltásán még a csütörtök délelőtti órákban is dolgoztak tűzoltóink, összesen 15 tűzoltónk vett részt közvetlenül az oltási munkálatokban. A tűz terjedését nagyban segítette, az oltást pedig hátráltatta a viharos, esetenként orkán erejű szél. Az oltás során egy tűzoltónk könnyebben megsérült, egyet pedig füstmérgezés gyanújával kellett kórházba szállítani, állapota szerencsére nem bizonyult súlyosnak

Összeállította: Kelecsényi Gábor