A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

05.02.
A Bartók Béla utcából érkezett segítségkérés, a bejelentő elmondása szerint idős szomszédja a kertben fekszik. Járőreink a kerítésen átmászva jutottak be az ingatlan területére, ahol megtalálták a hölgyet, aki szerencsére nem sérült meg, csak felkelni nem tudott önerejéből. A helyszínre érkező idősgondozóval együtt a házba visszakísérték, a továbbiakban a gondozó folytatta a segítségnyújtást.

05.07.
Két személygépkocsi ütközött össze a Kőrösi út és a Bem József utca kereszteződésénél, személyi sérülés is történt. Tűzoltóink a sérült járművek áramtalanításában, polgárőreink a helyszín biztosításában és a forgalom terelésében nyújtottak segítséget. Az intézkedés során egy arra haladó jármű vezetője sérelmezte, hogy a forgalomkorlátozás miatt megállították, ezért szóváltásba keveredett tagtársunkkal, majd a jármű ajtaját olyan erővel csapta ki, hogy azzal fejsérülést okozott az irányító személynek. Az erősen vérző sérültet ezután magára hagyva a helyszínről nagy sebességgel, segítségnyújtás nélkül eltávozott. Tagtársunkat kórházba kellett szállítani az eset miatt.

05.08.
Lakossági jelzés érkezett a Tavasz utcából, a bejelentő háza előtt egy személyautóban egy kutyát hagytak a gazdái a tűző napon. Járőreink a helyszínre érkezve próbálták a kutya gazdáját felkutatni, a jármű ablakait pedig plédekkel fedték el, hogy a napsugárzást csökkentsék. Az értesített tulajdonos a bejelentést követő 44 percben érkezett vissza a járművéhez. Szerencsére a kutyának nem lett nagyobb baja, de segítségnyújtás nélkül ennyi idő alatt akár végzetesen is felhevülhetett volna a zárt utastér a napsütésben.

05.24.
A Katasztrófavédelem riasztására Budapest X. kerületébe, Kőbányára vonultak tűzoltóink, ahol egy raktár udvarán nagy mennyiségű elektronikai hulladék égett. A mintegy 300 m2 területen felcsapó lángok megfékezésében a fővárosi hivatásos egységekkel közösen vettek részt tagtársaink, a tűz megfékezése csak többórás küzdelem árán sikerült. A több száz méterre felszálló sűrű fekete füstöt még Gyálról is látni lehetett.

Összeállította: Kelecsényi Gábor