A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát.

Fegy Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál

08.07. Közfeltűnést keltő balesethez vonultak tűzoltóink a Széchenyi István utca és a Zrínyi Miklós utca kereszteződéséhez, ahol egy személygépkocsi autóbusszal ütközött, az autóbusz pedig egy kerítést kidöntve a ház falának ütközött. Tűzoltóink a járművek áramtalanításában segédkeztek, járőreink a helyszín biztosításában és a forgalom elterelésében nyújtottak segítséget a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt. A balesetben összesen öt fő sérült meg, a két jármű vezetője, valamint az autóbusz három utasa, mindannyian könnyebb sérüléseket szereztek.

08.08. Állampolgári segítségkérésre vonultak polgárőreink a Katona József utcába, ahol a segítségkérő elmondása szerint a szomszédja éles fegyverrel lövöldözött, a lőszer darabjai az ő telkére szóródtak. Amikor felszólította a szomszédot, hogy hagyja abba a veszélyes tevékenységet, az őt és a feleségét is bántalmazta. A kiérkező járőreink rendőri segítséget és mentőt kértek a helyszínre, a hölgyet sérülései miatt kórházba kellett szállítani. A további intézkedést a rendőrség vette át tagtársainktól.

08.09. Nem sokkal éjfél után érkezett riasztás a Katasztrófavédelemtől, tűzoltóinkat Pécel területére riasztották, ahol az erős vihar miatt rendkívül sok káreset történt. Tűzoltóink reggelig több káresetet is felszámoltak, jobbára fakidőlés miatt kellett veszélyelhárítást végezniük. A kora délelőtti órákban, nem sokkal visszaérkezésük után a József Attila utcába kellett vonulni tűzoltóinknak, ahol az éjszakai viharban letört, szomszéd házra zuhant faágakat kellett eltávolítani.

08.13. A Pestszentimrei Polgárőrségtől érkezett segítségkérés, mert egy láthatóan ittas járművezetőt követtek Gyálig. Járőreink a járművet megtalálták és a rendőrség helyszínre érkezéséig a vezetőjét viszszatartották, majd további hivatalos intézkedésre átadták. A rendőrség az ittasságvizsgálat pozitív eredménye után a járművezetőt előállította.

08.31. A Bocskai utcába vonultak tűzoltóink, ahol egy lakóház melléképülete teljes terjedelmében égett. Az oltás közben derült ki, hogy a melléképületben több lakás volt berendezve. Az oltás során öt gázpalackot hoztak ki az égő épületből, egy palack pedig felrobbant. A tűzben senki sem sérült meg, de egy főt füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak. A tűzben az ingatlan lakhatatlanná vált.

Összeállította: Kelecsényi Gábor