07.06. A Katasztrófavédelem riasztotta tűzoltóinkat Némediszőlő településrészre, ahol tűz keletkezett. A jelentős felületen égő tarló oltását tűzoltóink a helyszínre érkező hivatásos egységekkel közösen végezték. Személyi sérülés nem történt.

07.12. Telefonon jelezték ügyeleti központunkba, hogy a Kőrösi úton egy férfi fekszik a földön. Járőreinknek a helyszínen több tanú elmondta, hogy a férfi menet közben ugrott ki egy személygépkocsiból. Súlyos fejsérülése miatt a kiérkező mentők kórházba szállították, arra nem derült fény, hogy miért ugrott ki a járműből.

07.13. A kora reggeli órákban érkezett riasztás a József Attila utcából lakóháztűz miatt. A helyszínre érkező polgárőrtársunk - még a tűzoltók kiérkezése előtt - két rendőrrel közösen behatolt az égő épületbe, ahonnan kimentettek egy magatehetetlen személyt és annak rokonát, valamint két kutyát. A mentők helyszínre érkezéséig a füstmérgezés miatt eszméletlen személy elsősegélyben részesítését polgárőreink végezték, miközben a helyszínre érkező tűzoltóink megkezdték az épület oltását. Az eset során a házból kimentett személyeken kívül két rendőr is füstmérgezést szenvedett, Zeitler János tagtársunk bátor helytállásának köszönhetően azonban a tragédiát sikerült megelőzni.

07.15. Riasztás érkezett a Zrínyi Miklós utcából, ahol egy családi házban robbanás történt. A helyszínre érkező tűzoltóink megállapították, hogy valójában robbanás nem történt, a nem lakott, felújítás alatt álló ház tetőszerkezete omlott össze, ez okozta a hatalmas zajt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a házban komoly károk keletkeztek.

Összeállította: Kelecsényi Gábor