FEGY.HU

december 11, szerda, 2019

head

Címlap Városi események FEGY Áprilisi naplójából

FEGY Áprilisi naplójából

5-én délután lakossági bejelentésre vonult járőrszolgálatunk az egyik városbeli étteremhez, mert bejelentés érkezett, hogy két vendég megtámadott egy fiatal fiút. A kiérkező tagtársaink az elkövetőket megtalálták és visszatartották a Rendőrség kiérkezéséig.   

9-én a kora esti órákban a Rendőrség kért segítséget kőrözött személy elfogásához. A közös akció során a keresett személyt a saját házának padlásán találták meg tagtársaink, az intézkedést a továbbiakban a rendvédelmi szervek folytatták le                                   
 
11-én lakossági segítségkérés érkezett központunkba, a bejelentő elmondása szerint egy ismeretlen személy a kertjébe bemászott és ezért nem mer kimenni az udvarra. A viharos gyorsasággal kiérkező járőrszolgálatunk a helyszínen egy fiatalembert talált, aki a nála lévő zsáknyi ruha tartalmával nem tudott hihetően elszámolni. A rendőrségi intézkedésig tagtársaink a helyszínen marasztalták a gyanús viselkedésű egyént, aki a zsákon kívül a nála talált zálogjegy eredetéről sem tudott meggyőzően beszámolni. 
 
17-én egy tagtársunk figyelt fel rá, hogy a Logisztikai Központ melletti erdős területen egy magas feszültségű vezeték leszakadt, de ezzel egyidőben láncfűrész hangját is hallani lehetett a környéken. A kivonuló járőrszolgálat tettenérte a tolvajokat, akik olyan szerencsétlenül vágtak ki egy fát, hogy az magával rántotta a távvezetéket. A rendőrhatóságnak átadott elkövetőknek így a falopás mellett közérdekű üzem működésének megzavarása miatt is felelniük kell. 


18-án délután két tagtársunk jelezte, hogy a Szent István utcában tetten értek négy fiatalt, akik filctollakkal firkálták a kresz-táblákat. Rövid rábeszélés után a fiatalok - akik közül hárman gyáli illetőségűek - maradéktalanul letakarították az általuk összefirkált táblákat. 
 
27-én a Dabasi Rendőrkapitányság kérésére vonult a Pesti útra a járőrszolgálatunk, ahol egy motoros árokba hajtott és nyílt lábszártörést szenvedett. A mentőszolgálat helyszínre érkezéséig kollégáink elsősegélyt nyújtottak, továbbá helyszínbiztosítást végeztek. 
 
Minden hónapra jut sajnos egy "trükkös bűncselekmény", ezúttal sem volt ez másként: 28-án lakossági bejelentés érkezett arról, hogy valaki az utcákat járva házszám-táblákkal házal, az Önkormányzat határozatára hivatkozva, mely szerint minden házon kötelező lesz azok elhelyezése. A méregdrágán árult házszámok mellett jó üzleti érzékkel arról elfelejtett említést tenni a lakóknak, hogy az Önkormányzat térítésmentesen fogja biztosítani a házszámokat. Nem győzzük elégszer javasolni, hogy minden olyan esetben, amikor ismeretlenek jó üzletnek tűnő lehetőséget ajánlva házalnak termékeikkel, vagy szolgáltatásukkal, kétszer is gondolja meg mindenki, mielőtt pénzt ad valamiért, vagy lakásába engedi a csalókat. Hasonló esetekben ügyeleti központunktól a nap 24 órájában kérhetnek segítséget (telefon: 06-29-340-333).