FEGY.HU

december 11, szerda, 2019

head

Címlap Bűnügyi hírek Új trükkös gépkocsilopás!

Új trükkös gépkocsilopás!

A NÉMET BARÁTAINKTÓL KAPTUK, érdemes megfogadni a tanácsot és terjeszteni. Nemcsak autósoknak, hanem mindenkinek, hogy terjesszék az autós barátaik körében. Sajnos ilyen itthon is elképzelhető, és hamarosan alkalmazni  is fogják a módszert, próbáljuk megelőzni a bajt. A polgárőrök készüljenek fel rá.

A történet:

"A múlt héten a gramont-i Auchan-ban parkoltam. Elindultam, majd észrevettem egy papírt a hátsó szélvédőn. Amikor leszedtem (addigra már haza értem), láttam, hogy az egy benzin blokk volt. Szerencsémre egy barátom már mondta, hogy ne álljak meg (emiatt), mert hogy valaki várhatja, hogy kiszálljak az autómból. Ez a nőkre és a férfiakra is érvényes. Strasbourg és kelet után ez a technika már egész Franciaországban elterjedt. Figyeljünk a hátsó szélvédőre tapasztott papírokra! Gépjárműlopások új módszerével állunk szemben!

(Ez nem vicc!) Sétálsz a parkolóban, nyitod a kocsidat és beszállsz. Indítasz, rükvercbe teszed a kocsit. Amikor a visszapillantóban hátra nézel, a hátsó szélvédő közepén észreveszel egy papírcetlit. Megállsz, kiszállsz az autóból, és ekkor bukkan fel a tolvaj a semmiből. Beszáll az autódba és elhajt. Nagy sebességgel, gyakorlatilag majdnem rajtad keresztül. És találgassanak a hölgyek... Fogadni mernék, hogy a retiküljük, kézitáskájuk a kocsiban maradt. Így az autótolvajnak az autódon kívül már a címed, a pénzed és a kulcsaid is megvannak! Házad és személyed nem titok többé! Nagyon jól szervezettek, már több autós járt így pórul!

Amennyiben papírcetlit látsz a hátsó szélvédődre tapadva, zárd be az ajtókat, indíts és menj el onnan! A papírt majd később leszeded. Talán nem árt értesíteni erről a családot, barátaidat, különösen a hölgyeket! Egy retikülben sok fontos irat van. Biztos nem akarod, hogy mindez rossz kezekbe kerüljön!

ÁLTALÁNOS SZABÁLY: soha ne szállj ki járó motorú gépkocsidból, és az indító kulcsot mindig vedd magadhoz!"