FEGY.HU

december 11, szerda, 2019

head

Címlap Bűnügyi hírek Szaporodnak a besurranó betörések

Szaporodnak a besurranó betörések

Valószínű, hogy az ünnepek közeledtével lehet magyarázni azt, hogy az utóbbi hetekben szaporodnak a besurranó betörések (éhesek a bűnözők). Ami szinte minden esetre jellemző, hogy a nyílászáró berúgásával vagy betörésével jutnak be az épületbe. Azokat az értékeket, viszik el,  (laptop, mobiltelefon, pénztárca, bankkártya, stb.) amiket hirtelen össze lehet kapkodni. Az egész "akció" mindössze két három percig tart. A megátalkodottak még akkor is megteszik tettüket, ha otthon alszanak a tulajdonosok. Minden esetre jellemző, hogy a bűncselekményt megelőzően egy,  vagy több ismeretlen autó sokszor végigmegy az utcában.  (Ezek, a személyek kukkolnak, lesekednek a prédára.)

Kérjük fokozottan vigyázzanak értékeikre, ha gyanús embert, autót látnak, írják fel a rendszámát, típusát, színét, vagy ha lehetséges a mobiltelefonnal fényképezzék le. Amennyiben az épületen van videókamerás megfigyelő rendszer, segítséget jelent a rendőrség számára, hogy ha az utcában elhaladó autók rendszáma látható. A rendszám a későbbi rendőrségi vizsgálatnál nagy segítséget jelenthet. Hívják szolgálatunkat a 06-29-340-333-as számon, ha segítségre, vagy tanácsra van szükségük, minden jelzést az illetékes hatóság felé továbbítunk, és ha kell a rendőrséget a közvetlen kapcsolatunkon keresztül azonnal értesítjük!

A tapasztalat azt igazolja,hogy mindig akkor volt baj, amikor a szomszéd néni-bácsi azt mondta, hogy "én láttam de, nem gondoltam volna" .(Tessék felírni rögzíteni, ÉRTESÍTENI ) Tudjuk, rossz időket idéz fel ez a felhívás, de most a saját biztonságunk érdekében kell, FIGYELNI mert nagy a veszély!