FEGY.HU

december 11, szerda, 2019

head

Címlap Bűnügyi hírek

Garázdák a sportpályánál

16.-án a késő esti órákban kért segítséget szolgálatunktól a rendőrség. A jelzés szerint, a Pesti út és az Ady E.u. kereszteződésnél egy 10-15 főből álló társaság verekszik. Járőreink perceken belül a rendőrség rendelkezésére álltak, ahol a két küzdő "csapatot" közösen szétválasztották. Hét személy lett előállítva a gyáli őrsön, csoportos garázdaság gyanújával.Több, közbiztonságra veszélyes eszköz lefoglalásra került. Egy személyt a mentők kórházba szállítottak.

Sokkolóval támadt a járőrre

Egy tagtársunk kért segítséget, 04.29.-én mert a kerékpárját két sportolni vágyó egyén eltulajdonította. A gyors jelzésnek köszönhetően az elkövetőket a kőrösi úton sikerült a rendőrséggel közösen feltartóztatni. A számonkérés közben az egyik elkövető sokkolóval támadt a kiérkező járőrre. A támadó, a gyáli őrsön eljárás alá lett vonva. Tettestársa elmenekült, de „barátja segítségével” ő is képbe került.

Éjszakai besurranók

13.-án az éjjeli órákban egy Deák F. utcában lakó jelezte központunk felé, hogy a videó megfigyelő rendszerén most látott két személyt besurranni az ingatlanjára, akik vélhetően még most is ott tartózkodnak. Járőreink a rendőrséggel együtt vonultak a jelzett helyre. Érkezésünkkor a behatolók a szomszédos telkeken keresztül a kerítéseken átugrálva elmenekültek, viszont a behatolásról értékelhető videó felvétel készült. Anyagi kár az elsődleges vizsgálatok alapján nem keletkezett, mivel nem volt rá elég idejük az elkövetőknek.

Szaporodnak a besurranó betörések

Valószínű, hogy az ünnepek közeledtével lehet magyarázni azt, hogy az utóbbi hetekben szaporodnak a besurranó betörések (éhesek a bűnözők). Ami szinte minden esetre jellemző, hogy a nyílászáró berúgásával vagy betörésével jutnak be az épületbe. Azokat az értékeket, viszik el,  (laptop, mobiltelefon, pénztárca, bankkártya, stb.) amiket hirtelen össze lehet kapkodni. Az egész "akció" mindössze két három percig tart. A megátalkodottak még akkor is megteszik tettüket, ha otthon alszanak a tulajdonosok. Minden esetre jellemző, hogy a bűncselekményt megelőzően egy,  vagy több ismeretlen autó sokszor végigmegy az utcában.  (Ezek, a személyek kukkolnak, lesekednek a prédára.)

Kérjük fokozottan vigyázzanak értékeikre, ha gyanús embert, autót látnak, írják fel a rendszámát, típusát, színét, vagy ha lehetséges a mobiltelefonnal fényképezzék le. Amennyiben az épületen van videókamerás megfigyelő rendszer, segítséget jelent a rendőrség számára, hogy ha az utcában elhaladó autók rendszáma látható. A rendszám a későbbi rendőrségi vizsgálatnál nagy segítséget jelenthet. Hívják szolgálatunkat a 06-29-340-333-as számon, ha segítségre, vagy tanácsra van szükségük, minden jelzést az illetékes hatóság felé továbbítunk, és ha kell a rendőrséget a közvetlen kapcsolatunkon keresztül azonnal értesítjük!

A tapasztalat azt igazolja,hogy mindig akkor volt baj, amikor a szomszéd néni-bácsi azt mondta, hogy "én láttam de, nem gondoltam volna" .(Tessék felírni rögzíteni, ÉRTESÍTENI ) Tudjuk, rossz időket idéz fel ez a felhívás, de most a saját biztonságunk érdekében kell, FIGYELNI mert nagy a veszély!

Eltűnt egy kisfiú

Polgárőr tagtársunk jelezte, 07-22.-én 19.45.-perckor, hogy a Jókai u. x.-szám alól egy 7 éves mozgáskorlátozott kisfiú mintegy 10 perce eltűnt. A kisfiú egy boxer alsót és csak egy pólót viselt mert lefekvéshez készülődtek. Szolgálatunk a keresést a szülőkkel közösen, az elsődleges környéken megkezdték. Mivel a kisfiú mozgáskorlátozott, elvileg egy pár száz méteres körben lehet. 20-órakor a kisfiú megkerült, az egyik utcában az ott lakók felfigyeltek rá és értesítették a rendőrséget.

További cikkeink...

1. oldal / 4

Első
Előző
1